Imke Courtois toont geen genade voor Rode Duivel: "Het is een aflopend verhaal"

door: MAB
Afbeelding bron: Photonews

De WK-kwalificatieduels zijn achter de rug, de Europese competities pikken de draad weer op. De laatste wedstrijd tegen Wales heeft echter gezorgd voor stof tot nadenken bij zowel analisten als de staf van de Rode Duivels zelf. 

 

Zo blijft aanvoerder Eden Hazard Imke Courtois zorgen baren. De aanvaller van Real Madrid reisde niet mee naar Wales vanwege blessures. Ook tegen Estland maakte hij geen te beste indruk: te veel ballen in de breedte, niet in de lengte. 

"Ik maak me eigenlijk wel ongerust over Hazard," vertelt  Courtois in De Zondag. "Het wordt een beetje schrijnend om te zien. Niemand twijfelt aan zijn kwaliteiten. Maar het is nu al twee jaar de processie van Echternach. Eén stap vooruit en dan weer twee achteruit."

De analiste vindt dan ook dat Hazard Spanje moet verlaten en zijn geluk ergens anders moet beproeven. " Ik vrees ook dat Real Madrid een aflopend verhaal is voor hem. Indien mogelijk moet hij naar Chelsea."

Al lijkt dat laatste niet meteen te gebeuren want Chelsea-coach Thomas Tuchel vindt niet dat Hazard past in zijn systeem. Benieuwd wat de toekomst biedt voor de Rode Duivel.

 

Tags