Incident bij Standard krijgt ernstige gevolgen

door: CDC
romo
Afbeelding bron: Photonews

Zaterdag was er een vuurwerkincident in Luik. Een supporter gooide met een voetzoeker naar  Rafael Romo van OHL. De luide knal zorgt nu voor mogelijk permanente gehoorschade bij de doelman. De club én de politiek grijpen nu in.

Standard kon de dader identificeren door middel van camera's in het stadion. Ze beloven hem de toegang tot het stadion te ontzeggen voor de maximaal mogelijke periode. De ploeg noemt het werpen van de voetzoeker totaal onverantwoord.

In een persbericht verklaren ze: "alle handelingen die de fysieke integriteit van anderen in het gevaar brengen zijn geheel verboden en zullen zeer streng worden bestraft volgens het nultolerantie-principe.” De politie werkt bovendien aan een PV, waardoor de Voetbalcel bijkomende straffen kan nemen. Een boete van 5.000 euro en een stadionverbod van 5 jaar behoren tot de mogelijkheden.

Maar niet enkel Standard grijpt in, ook de minister van Binnenlandse Zaken liet van zich horen. Ze laat weten dat haar wetsontwerp rond het misbruik van pyrotechnisch materiaal bijna af is. Daarin worden de minimumstraffen rond misbruik met pyrotechnisch materiaal opgevoerd.

.

Tags