Insider klapt uit de biecht over WK van Rode Duivels: “Het was chaos alom”

door: BVDO
Rode Duivels
Afbeelding bron: Photonews

Het WK van de Rode Duivels draaide uit op een fiasco. Eigenlijk liep het al in Koeweit helemaal fout en niet alleen door de nederlaag.

De Rode Duivels begonnen de voorbereiding op het WK in Koeweit, maar verloren met 2-1. Keeperstrainer Erwin Lemmens laat aan Het Nieuwsblad weten dat het toen al grondig fout liep.

“We moesten ons daar opladen voor het WK, maar er was in Koeweit totaal geen respect voor ons. Jan en alleman liep daar ons hotel binnen en de spelers werden amper afgeschermd. Dat was chaos alom”, klinkt het.

De Rode Duivels moesten op een bepaald moment zelfs het hotel langs de keuken binnengaan, omdat het aan de receptie vol stond met mensen en kinderen. Eigenlijk werd de wedstrijd vooral gespeeld voor de 500.000 euro die de voetbalbond eraan verdiende, terwijl de spelers rust nodig hadden.

“Ze zullen eraan verdiend hebben en de bond kon die chaos op voorhand niet inschatten, maar de spelers snakten naar rust. De wedstrijd tegen Egypte was dan ook slecht, maar oké… die 2-1- nederlaag kon ook iedereen wakker schudden. Al waren de spelers vooral blij dat ze daar weg waren.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24