KAA Gent razend na onkunde bij VAR: "We beraden verdere stappen"

door: MAB
AA Gent
Afbeelding bron: Photonews

Bij KAA Gent hebben ze het 2-2 gelijkspel tegen Cercle Brugge van afgelopen weekend nog steeds niet verteerd. Vooral het discutabele doelpunt van Somers ligt de Buffalo's nog zwaar op de maag.

Want de Cercle-speler stond duidelijk buitenspel in de aanloop naar het doelpunt. Maar de VAR-camera werd niet bemand op dat moment vanwege de ceremonie voor Miguel Van Damme die enkele momenten voordien bezig was. 

"De onbemande camera stuurde beelden door", staat er te lezen op de website van de Oost-Vlamingen. "Maar die beelden waren niet optimaal. Daardoor kon de VAR de buitenspellijn niet trekken. Met het blote oog kon de situatie niet ingeschat worden. Dus kon de VAR niet anders dan de beslissing van de scheidsrechters op het veld volgen. Op de beschikbare beelden had het er nochtans alle schijn van dat het om buitenspel gaat."

Gent, dat voorlopig vijfde staat en dus net naast de Champions' Play-offs grijpt, wilt zo snel mogelijk werk maken van de zaak. "Het succes of falen van een seizoen hangt niet af van één wedstrijd. Maar in dit geval gaat het om een cruciale fase in een cruciale wedstrijd. Gent beraadt zich daarom momenteel over de situatie en de gronden voor eventuele verdere stappen."