KAA Gent verandert geweer plots van schouder en brengt zichzelf zo in gevaar

door: MAB
Hein Vanhaezebrouck AA Gent
Afbeelding bron: Photonews

KAA Gent speelde vorig weekend gelijk tegen Cercle Brugge en zakte daardoor uit de top vier. De Buffalo's vonden zich echter benadeeld door enkele scheidsrechterlijke dwalingen. 

Vooral de 1-1 van Thibo Somers was een veelbesproken fase achteraf. De cameraman die verantwoordelijk was om de camera van de VAR te bedienen, was op het moment van het doelpunt nergens te bespeuren. En dat konden ze bij Gent maar moeilijk verkroppen.

Het bestuur van de Buffalo's dreigde er dan ook mee om verdere stappen te nemen. Gisteren lieten de Oost-Vlamingen echter weten dat het geen klacht indient, tot grote vreugde van directe concurrent RSC Anderlecht. De Brusselaars hebben zo het lot in eigen handen als ze komend weekend weten te winnen op het veld van KV Kortrijk

"Hoewel AA Gent zich sportief benadeeld voelt, zal de club niet tegen beter weten in alle rechtsprocedures uitputten. Daarmee blijft de 2-2-eindstand behouden en komt het vervolg van de competitie niet op de helling te staan", staat er te lezen op de website van de club.