Kevin De Bruyne waarschijnlijk aan de kant na slechtste wedstrijd tot nu toe

door: MAB
Kevin De Bruyne Manchester City
Afbeelding bron: Photonews

De kans is groot dat Pep Guardiola, coach van Manchester City, sterspeler Kevin De Bruyne woensdag laat rusten in het duel tegen Club Brugge in de Champions League. De Rode Duivel speelde afgelopen weekend zijn slechtste match tot nu toe bij de Citizens.

 

Manchester City ging zaterdag met 0-2 de boot in tegen Crystal Palace. Kevin De Bruyne werd op het uur gewisseld nadat hij 21 keer de bal verloor. Zijn slechtste prestatie ooit bij City, maar Guardiola twijfelt niet aan het kunnen van de Belg. 

“Alles wat we de voorbije jaren gedaan hebben is dankzij een persoon als hij”, vertelde de City-coach op de website van de club. “Hij is een heel belangrijke speler en een fantastische persoon. Hij probeert elke dag beter te worden. In een seizoen zijn er hoogtepunten en laagtepunten. Zo werkt het en Kevin weet het.”

Manchester City krijgt woensdag bezoek van Club Brugge in de Champions League. Waarschijnlijk zal De Bruyne de partij op de bank doorbrengen. "Dat is een beslissing die ik moet nemen op basis van de informatie waar ik over beschik. Kevin heeft het meer dan goed gedaan sinds hij hier speelt en hij wil dat blijven doen. Het zou pas een probleem zijn als hij opgeeft," besluit Guardiola.

Tags