KV Mechelen-Charleroi loopt compleet uit de hand: "Gebeten door hond"

door: MAB
Nikola Storm KV Mechelen
Afbeelding bron: Photonews

KV Mechelen heeft gisteren op de eerste speeldag van de Europe Play-offs zuinig gewonnen van Charleroi (1-0). Enkele supporters van Charleroi maakten het echter te bont. 

De aanhang van de Waalse ploeg verzamelde op een nabij gelegen supermarkt en vormden een stoet naar het stadion van KV Mechelen. De politie moest de situatie in goede banen lijden, maar botste daarbij op enkele herrieschoppers. 

"Deze stoet op de rijbaan zou niet alleen een gevaarlijke situatie voor de supporters betekenen, maar ook een verkeersinfarct op de Liersesteenweg veroorzaken", aldus Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politiezone Mechelen-Willebroek. 

"Bijna aan het stadion gekomen, ter hoogte van een drankgelegenheid op Kerkhoflei, is het tot een kortstondige, maar hevige confrontatie gekomen tussen KV- en Charleroisupporters. Flesjes drank, pyrotechnisch vuurwerk en rookpotten werden naar elkaar gegooid. Bij tussenkomst van de politie diende deze pepperspray en de wapenstok te gebruiken en werd een supporter gebeten door een politiehond."