Leggen scheidsrechters straks Belgisch voetbal lam? 'Dreigen met staking'

door: JDH
Lawrence Visser scheidsrechter
Afbeelding bron: Photonews

Tijdens de eerste speeldag van het nieuwe Belgische voetbalseizoen waren er meteen enkele vreemde beslissingen van de scheidsrechters. En net nu ze een loonsverhoging eisen. 

Tijdens het eerste weekend van het nieuwe Belgische voetbalseizoen werden de scheidsrechters al meteen de les gelezen door hun bazen. Zo hadden de penalty's tijdens Charleroi-OHL en Club Brugge-KV Mechelen helemaal niet gegeven moeten worden. 

Een ongelukkige timing, want volgens Het Nieuwsblad onderhandelen de scheidsrechters net nu over een hogere vergoeding. Nu krijgen de refs zo'n 2000 euro bruto per wedstrijd, de VAR zou 'slechts' 450 euro bruto per wedstrijd verdienen. En dat is te weinig vinden ze. 

De Pro League begrijpt die vraag, omdat de lonen al jaren niet meer werden geïndexeerd. Maar het wil niet zomaar extra geld geven aan de voetbalbond en wil eerst de resultaten van plan dat het Professional Refereeing Department (PRD) voorstelde. Vooral het gebrek aan transparantie stoort de clubs. 

De scheidsrechters zullen dus nog even moeten wachten op extra loon en dat zint hen niet. Er werd even gedacht aan een staking, maar zover komt het voorlopig niet. Maar als ze nog lang moeten wachten, zou dat wel eens het geval kunnen zijn. 

 

Tags