Leicester-spelers bezoeken na afgelaste wedstrijd een echte 'coronabom'

door: MAB
Leicester City - WK Darts
Afbeelding bron: Photonews

Vier Leicester City-spelers zorgden gisteren voor heel wat ophef in Engeland. James Maddison, Harvey Barnes, Hamza Choudhury en Kiernan Dewsbury-Hall trokken naar het WK Darts in het bomvolle Alexandra Palace, een evenement dat eerder al werd omschreven als een "coronabom".

De vier spelers van Leicester moesten niet in actie komen gisteren omdat hun wedstrijd tegen Norwich in de Premier League werd afgelast. De reden daarvoor: te veel coronabesmettingen. Het viertal trok dan maar naar het WK Darts, waar het virus welig tiert. 

In de zaal komen ongeveer 3000 fans bijeen per dag en een mondmasker is er niet nodig. Darters Kim Huybrechts, Vincent Van der Voort, Dave Chisnall en Michael van Gerwen testten al positief. Die laatste omschreef het evenement onlangs nog als "een grote coronabom".

“Ze moeten eigenlijk elke dag elke toeschouwer bij de deur controleren, dat hebben ze niet gedaan. Volgens de Britse overheid hoeft dat ook niet. Maar om je eigen organisatie en het WK te beschermen, was dat wel handig geweest", aldus van Gerwen.

Tags