Luc Nilis ziet het groot: "Dit moeten de Duivels minstens halen op het WK!"

door: MAB
Rode Duivels
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels haalden een mooie 19 op 21 in hun kwalificatieronde voor het WK. Morgen rest hun nog een duel in en tegen Wales. Volgens Luc Nilis mogen en moeten onze landgenoten nog altijd ambitieus zijn.

 

Na de derde plaats op het WK in 2018 lagen de verwachtingen hoog voor het EK afgelopen jaar. De Rode Duivels verloren echter roemloos in de kwartfinales van de uiteindelijke winnaar Italië. 

Voormalig Anderlecht-speler Luc Nilis vindt dat de Rode Duivels nog steeds op een eremetaal moeten mikken. "Met deze selectie en de opkomende jongeren mag je niet minder gaan dan voor de medailles, want dat wordt nu verwacht. De goede prestaties in de kwalificatiewedstrijden bewijzen dat ze moeten strijden voor het hoogst haalbare," vertelt hij aan Het Belang van Limburg.

Nilis steekt bondscoach Roberto Martinez ook een hart onder de riem. Volgens hem is het parkoers dat de Spanjaard tot nu toe heeft afgelegd alleen maar positief geweest. "Er is veel kritiek op hem geweest, maar een land als België een vijfde keer op rij kwalificeren voor een groot toernooi is niet niks.“

Tags