Marc Degryse weet wat er mis is met KRC Genk: "Het ligt niet aan de trainer"

door: CDC
Marc Degryse
Afbeelding bron: Photonews

Genk was getipt als uitdager voor de titel, maar blijkt helemaal in een vormcrisis te zitten. Hoewel ze de sterke kern kon behouden verloor de club enkele wedstrijden op rij, zowel in Europa als in eigen land. Marc Degryse laat in HLN zijn licht schijnen over de problemen.

Het slechte spel doet de druk op trainer John van den Brom stijgen en hij zag zijn assistent al vertrekken. Maar zes nederlagen op zeven wedstrijden is ver ondermaats voor een ambitieuze ploeg zoals Genk. Marc Degryse wijs er op dat het anders had kunnen lopen.

Tegen Eupen en Gent bijvoorbeeld zat er meer in, maar Onuachu lijkt het scoren verleerd. Zijn koelbloedigheid is weg en dus ook het vertrouwen, bij heel de ploeg. Volgens Degryse komt dit omdat ze allemaal veel te braaf zijn. Ze missen gezonde agressie, zo meent hij in Het Laatste Nieuws.

Er zijn volgens Degryse te weinig spelers met uitstraling en persoonlijkheid, te weinig spelers met een killersmentaliteit. En dat in elke linie. "Ligt het aan de trainer? Ik denk het niet." Degryse verwacht dat van den Brom nog resultaten zal halen de komende weken. En dan kan alles weer.