Martinez duidelijk over tactiek voor de Rode Duivels

door: CDC
Afbeelding bron: Photonews

Vanavond beginnen de Rode Duivels met hun eerste match van het drieluik dat op het programma staat. Tegen Estland kunnen de twijfels uit de ploeg gespeeld worden. Velen willen dat de ploeg bijgestuurd wordt, maar Martinez gaat daar niet mee akkoord

De teleurstelling rond de uitschakeling in de kwartfinales blijft doorwegen, zowel bij de spelers zelf als bij iedereen die de nationale ploeg volgt. Pers en publiek uiten ook kritiek op de tactiek en selectiepolitiek van de bondscoach. 

Tegen de RTBF is Martinez duidelijk: hij vindt dat blijven piekeren over de nederlaag tegen Italië niet gezond is. "We moeten voor ons kijken en binnen 14 maanden krijgen we de kans om te tonen waartoe we in staat zijn. We hebben een goeie, rijpe groep die de juiste lessen kan trekken uit het EK en een nieuwe start kan nemen. We moeten gebruik maken van deze mooie generatie."

De Rode Duivels hebben automatismen en complementariteit opgebouwd en die wil hij niet zomaar overboord gooien, integendeel. De nieuwe spelers, die al in contact stonden met de ploeg en ondertussen weten waar ze aan toe zijn, zullen zich kunnen inpassen in het bestaande spel. Iets waar doelbewust naar gewerkt werd, zo stelde de bondscoach. 

Het ziet er dus naar uit dat Martinez niet zal luisteren naar critici en zijn beleid verder zal zetten. 

 

Tags