Mazzu officieel voorgesteld: "Stijl van het huis koppelen aan resultaten"

door: MAB
Felice Mazzu
Afbeelding bron: Photonews

Felice Mazzu is deze namiddag officieel voorgesteld als nieuwe hoofdcoach van RSC Anderlecht. De Belgische oefenmeester komt over van Union Sint-Gillis.

Het hing al eventjes in de lucht, maar de 56-jarige Mazzu is vandaag officieel voorgesteld bij Paars-Wit. Hij neemt er de fakkel over van Vincent Kompany, die besloot na de teleurstellende derde plaats en de gemist bekerfinale andere oorden op te zoeken. 

"Ik zal de twee unieke seizoenen bij Union Saint-Gilloise nooit vergeten. Ik wil er de spelers, staf en directie bedanken die me de kans hebben gegeven om het project uit te werken", aldus de nieuwe coach op de website van RSCA. 

"Op mijn 56ste heb ik ongelooflijk veel zin om een nieuwe uitdaging aan te gaan. De ambities van Sporting Anderlecht bieden me een unieke kans die ik niet aan me voorbij mag laten gaan. Ik zal er verder werken op de fundamenten van een project, ingepast in de visie van de club en de verwachtingen van de fans. Het zal mijn taak zijn om de voetbalidentiteit en de stijl van het huis te koppelen aan resultaten, en jonge spelers te integreren en verder te ontwikkelen."