Messi wilde twee jaar geleden naar Premier League, maar coach was niet geïnteresseerd

door: MAB
Lionel Messi PSG Paris Saint-Germain
Afbeelding bron: Photonews

Lionel Messi scoorde zaterdag zijn eerste goal voor PSG tegen Nantes (3-1). Het Franse verhaal van de Argentijn loopt niet echt van een leien dakje. Zijn vertrek bij Barcelona blijkt nog niet helemaal verwerkt te zijn. Twee jaar geleden zou de spits echter zelf aangeven hebben te willen vertrekken naar de Premier League.

De Britse krant The Mirror meldt dat Messi twee jaar geleden Camp Nou wou verlaten voor een avontuur in Engeland. Hij zou op dat moment transfervrij vetrokken kunnen zijn.

De Argentijn wou in Manchester City herenigd worden met oude bekende Pep Guardiola. De Spanjaard was een tijd lang trainer bij Barcelona en zag Messi daar uitgroeien tot, in zijn ogen alvast, de beste speler ter wereld. 

Er zou contact zijn geweest tussen beide om een eventuele overstap naar de Premier League te regelen. Messi had laten weten dat er in zijn contract een clausule was opgenomen dat hem toeliet gratis te vertrekken. Uiteindelijk ging de transfer niet door en daar leek Guardiola niet echt teleurgesteld om. Blijkbaar was hij op dat moment niet echt geïnteresseerd in de komst van Messi.  

Tags