Nieuwe coach van Club Brugge klapt uit de biecht: "Ik was verrast"

door: MAB
Alfred Schreuder
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge is momenteel op winterstage in het zonnige Marbella onder leiding van zijn nieuwe coach, Alfred Schreuder. De Nederlander sprak voor het eerst met de pers als T1 van blauw-zwart. 

Voor hij bij Club aan de slag ging, was Schreuder de assistent van Ronald Koeman bij het grote FC Barcelona. De Nederlander heeft echter ook al ervaring als T1, want hij was in het verleden al trainer van FC Twente en 1899 Hoffenheim. 

Schreuder liet weten dat hij het telefoontje van blauw-zwart niet had verwacht. "Ik was aanvankelijk zeker verrast door het telefoontje van Club Brugge. Bij een kennismakingsgesprek konden we onze ideeën uitwisselen en dat ging meteen heel goed. Na één gesprek was Club overtuigd van mij als trainer."

De Nederlander weet dan ook waar de pijnpunten van de landskampioen liggen. "We staan zeven punten achter en we slikken te veel tegengoals. Club heeft al veel wedstrijden gewonnen, maar ik wil bepaalde zaken veranderen om het team beter te laten functioneren en makkelijker te laten winnen."