'Nieuwe Vincent Kompany' moet Rode Duivels doen stunten in Qatar

door: MAB
Vincent Kompany
Afbeelding bron: Photonews

De Belgen plaatsten zich in de interlandbreak zonder veel moeite voor het WK in Qatar komend jaar. Het grootste struikelblok bij de Duivels blijft echter de verdediging. Maar een 19-jarig supertalent van Juventus zou daar verandering in kunnen brengen. 

De 19-jarige Koni De Winter, centrale verdediger bij Juventus, wordt steeds vaker vergeleken met Vincent Kompany. De Winter is ook actief bij de Belgische nationale beloften, waar coach Jacky Mathijssen voorzichtig wilt blijven met grote uitspraken. 

"Hij is misschien dat type, ja, maar Kompany had een bovengemiddelde carrière. Ik ben daar voorzichtig in met een jonge speler. Ik wil hem niet te vroeg zo'n status geven terwijl er nog vele hindernissen kunnen komen."

In de jeugdreeksen was De Winter actief bij Lierse, Zulte Waregem en Merksem SC. Ook daar zien ze de gelijkenis met Kompany. "Ik vond hem een schone atleet met een mooie loopstijl. Je kon hem vergelijken met de jonge Kompany, met superveel flair", aldus Bert Wets, trainer bij Lierse. 

Tags