Ondanks monsterscore heeft Marc Degryse harde kritiek voor Anderlecht

door: CDC
Marc Degryse
Afbeelding bron: Photonews

Dit weekend kon Anderlecht dan wel winnen met 7-2 van KV Mechelen, Degryse is nog steeds niet overtuigd van wat hij zag, zo zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Vooral het wedstrijdbegin van Anderlecht vond Degryse ondermaats. "Die eerste helft was onaanvaardbaar. Het was thuis voor een vol huis tegen KV Mechelen, een ploeg die niet eens fantastisch aan het seizoen begonnen is, en toch slaagde Anderlecht er niet in om de tegenstander bij de keel te grijpen. Er was geen druk naar voor, geen initiatief, geen vlotte balcirculatie - het leek nergens op."

De analist zit vooral dat het allemaal veel te traag en te slap is bij de Brusselaars. "Ten eerste: het gaat te traag. Dat begint al bij doelman Hendrik Van Crombrugge - als hij de bal neerlegt, gaat het al te vaak op het gemakje. De inspeelpasses van achteruit zijn vervolgens ook niet stevig genoeg en de centrale verdedigers hebben precies alle tijd van de wereld. Zo is het niet moeilijk voor de tegenstander om Anderlecht vast te zetten." 

Volgens Degryse komt dit omdat er geen leider in de ploeg is. "Niemand staat blijkbaar op om de boel wakker te schudden." Refaelov en Ait El Hadj tonen te weinig persoonlijkheid, Cullen en Olsson, nochtans internationals, geven ook niet thuis.

Tegen Standard zal Anderlecht feller uit de startblokken moeten komen dan tegen KV Mechelen, zo raadt Degryse aan, of ze zullen een veel moeizamere wedstrijd kennen.