Ondermaats Anderlecht moet de punten delen met Kortrijk

door: MAB
RSC Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht en KV Kortrijk speelden zondag 1-1 gelijk op de 15de speeldag van de Jupiler Pro League. Een resultaat waarmee zowel de staf als de supporters niet tevreden mee zijn. De positie van Kompany als coach wordt dan ook meer en meer in vraag gesteld.

Kortrijk kwam tegen de gang van de wedstrijd op voorsprong dankzij een doelpunt van Gueye in de 36ste minuut. Net na de rust werkte Sainsbury de bal knullig in eigen doel waardoor Anderlecht langszij kwam. De Brusselaars halen dus een punt, maar mogen zich vragen stellen over de manier waarop.

Hoofdrolspeler bij paars-wit was Benito Raman. Hij gaf de 'assist' bij de owngoal van Sainsbury, maar pakte nog geen tien minuten later rood voor een kopstoot op Selemani.

Ook de beslissing van Kompany om geen enkele jeugdspeler in de basis te zetten, kon op weinig begrip rekenen bij de supporters. Na een uur spelen werd de naam 'Yari Verschaeren' dan ook luid gescandeerd in het stadion. De jonge Verschaeren mocht uiteindelijk invallen in de 77ste minuut.