Ontslag lonkt voor Van den Brom: "Dat is zijn laatste kans"

door: MAB
John van den Brom
Afbeelding bron: Photonews

Genk staat na 16 speeldagen op een teleurstellende 10de plaats in het klassement. Het verloor twee keer op korte tijd van Club Brugge, zowel in de competitie als in de beker. Dit weekend volgt dan weer de loodzware verplaatsing naar Mechelen.

Coach John van den Brom speelt nu alle enkele weken onder zware druk, maar de prestaties blijven uit bij Genk. Volgens analist Mo Messoudi zou een nederlaag tegen De Kakkers wel eens de doodsteek kunnen zijn voor de Nederlander. 

"Dit weekend wacht de lastige verplaatsing naar KV Mechelen", vertelt hij in Gazet van Antwerpen. "Ik denk dat het de match van de laatste kans wordt voor John Van den Brom. Vorig jaar heeft hij al eens een slechte periode overleefd, maar bij een nederlaag in Mechelen zie ik het dit keer niet goedkomen."

Volgens Messoudi moet Genk meer focus leggen op resultaten behalen, dan op mooi aanvallend voetbal spelen. "Met 28 tegendoelpunten heeft Genk de op drie na zwakste verdediging van alle ploegen in 1A. Een veelzeggende statistiek. Ik denk dat Genk een concentratieprobleem heeft."

Tags