Opnieuw vertrek bij Anderlecht: basisspeler dan toch op weg naar Burnley

door: AVL
Fans RSC Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Vincent Kompany ruilde deze zomer Anderlecht in voor een avontuur bij Burnley. De afgelopen weken werden er bijgevolg ook verschillende spelers in verband gebracht met een mogelijke transfer naar de Engelse tweedeklasser.

Eén van de spelers die de afgelopen dagen het vaakst gelinkt werd aan een vertrek naar Burnley was Josh Cullen. Nu lijkt het dossier stilletjes aan in stroomversnelling te komen.

Cullen was vrijdag niet aanwezig op training tijdens de stage van Anderlecht in het Nederlandse Horst. De Ierse middenvelder zou wel degelijk zijn zinnen gezet hebben op een transfer naar de Championship. Burnley diende vorige week een bod van 2 miljoen euro maar Anderlecht mikte hoger. Beide partijen zouden nu een akkoord bereikt hebben over een transfersom van 3 miljoen.

De recordkampioen nam Cullen in de zomer van 2020 over van West Ham United. Ondanks een kleine transfersom van slechts 500 000 euro veroverde hij al snel een basisplaats op het paars-witte middenveld en groeide hij uit tot een belangrijke pion onder Vincent Kompany.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24