Opvallende vergelijking tussen Vanaken en Vormer: “Dat is zijn profiel niet”

door: BVDO
Hans Vanaken
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge had het seizoen 2022-2023 totaal anders voorgesteld. In de Jupiler Pro League kon het niet overtuigen, wat ook leidde tot een dubbele trainerswissel.

Club Brugge beleefde een moeilijk seizoen. In extremis kon het zich nog plaatsen voor play-off 1, maar daarin was de hoop op een nieuwe landstitel direct weg. Geen vier op een rij dus in het Jan Breydelstadion.

In de malaise van blauwzwart werd ook gekeken naar Hans Vanaken. Hij zou een slecht seizoen gespeeld hebben, maar daar is Rudi Cossey het niet mee eens. “Kijk naar zijn statistieken. Wie wil er niet een middenvelder hebben die elk jaar minstens tien goals maakt en tien assists geeft?”, klinkt het bij de Krant van West-Vlaanderen.

De vergelijking met Ruud Vormer werd geregeld gemaakt, maar dat mag je volgens Cossey niet doen. “Er worden tegenwoordig veel negatieve zaken verteld over Hans, maar hij is voor honderd procent een winnaar. Of het nu fietsen, biljarten of voetballen is, Hans wil altijd winnen. Je mag alleen niet van hem verwachten dat hij zoals Ruud een speler gaat vastpakken en losschudden, want dat is zijn profiel niet.”