Peter Vandenbempt ergerde zich blauw tijdens Antwerp-Genk: “Al 1000 keer gezegd”

door: AVL
Royal Antwerp FC
Afbeelding bron: Photonews

Met nog vier speeldagen te gaan in de Champions' play-offs is Racing Genk zijn leidersplaats kwijt. Het verloor zondag met 2-1 van Antwerp.

Racing Genk kwam na twintig minuten op voorsprong op de Bosuil, maar vlak voor de rust kreeg Antwerp een penalty na hands van Bryan Heynen in de zestien meter. Vincent Janssen zette de strafschop feilloos om.

De vermeende handsbal zorgde voor veel discussie en vooral ongenoegen in het Genk-kamp. Peter Vandenbempt benadrukte in zijn analyse op Sporza dat het volgens de regels van het spel wel degelijk penalty was, maar gaf ook duidelijk aan dat hij zelf geen fan is van de regel.

"Voor voetballiefhebbers verdient die bal op de arm van Heynen geen penalty", aldus Vandenbempt. "Dat hebben we al 1.000 keer gezegd, maar de scheidsrechter volgt de regels. Ook al zijn die ongelukkig en verkeerd."