Peter Vandenbempt fileert Beerschot-voorzitter: "Bijzonder kwalijk"

door: MAB
Beerschot-Antwerp
Afbeelding bron: Photonews

Beerschot verloor afgelopen weekend de derby tegen Antwerp met 2-1. Na de wedstrijd werd vooral de arbitrage stevig onder vuur genomen.

De voorzitter van Beerschot, Francis Vrancken, insinueerde zelfs dat scheidsrechter Nathan Verboomen Antwerp een voorkeursbehandeling gaf. Reden daarvoor is dat Verboomen werkt voor een bedrijf dat sponsor is van The Great Old. En dat is volgens analist Peter Vandenbempt "drie bruggen te ver". 

"Ik denk niet dat Nathan Verboomen zelf sportvoedingsadvies komt geven in de kleedkamer van Antwerp of dat hij het veld opstapt met de gedachte om voor de ogen van iedereen een klant van een bedrijf waarvoor hij ook werkt een plezier te doen. Dat is onvoorstelbaar", vertelt hij bij Sporza.

"In alle ernst vind ik het bijzonder kwalijk dat een clubvoorzitter de integriteit van de ref in vraag stelt. Hij mag kritiek hebben, daarmee heeft hij gelijk, maar geen insinuaties. Hij moet trouwens boos zijn op de VAR, want die heeft Nathan Verboomen de ene keer wel en de andere keer niet naar het scherm geroepen. Dáár ligt de verantwoordelijkheid."