Peter Vandenbempt gaat helemaal los over Anderlecht: “Kan ik niet begrijpen”

door: BVDO
RSC Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht werd donderdagavond in de kwartfinale van de Conference League uitgeschakeld door het Nederlandse AZ Alkmaar.

In nog geen kwartier tijd was RSC Anderlecht zijn bonus van twee doelpunten uit de heenmatch kwijt. Tot grote onvrede van analist Peter Vandenbempt die parallellen zag met de zwakke bekerfinale van vorig jaar.

“Ik kan het niet begrijpen wanneer je een afspraak hebt met de geschiedenis, na 33 jaar weer in de halve finales van een Europabeker, wetende dat deze wedstrijd het seizoen nog kan redden. Dat je dan op die werkelijk catastrofale manier begint, is onbegrijpelijk”, vertelt hij bij Sporza.

De 2-0 na amper 13 minuten spelen kwam Anderlecht nooit te boven. Het mocht zelfs nog blij zijn dat AZ geen derde, vierde of zelfs vijfde doelpunt scoorde. Doelman Bart Verbruggen en Jan Vertonghen hielden de ploeg nog recht tot aan de strafschoppen.

Ongetwijfeld zal dat ook zondag zijn gevolgen hebben en zoals de kaarten nu liggen lijkt het dan ook logisch dat het seizoen voor paarswit na deze week helemaal voorbij is.