Peter Vandenbempt is genadeloos voor Belgische Pro League: "Dat zou pas te gortig zijn"

door: MAB
Peter Vandenbempt
Afbeelding bron: Photonews

Corona houdt de eerste klasse van het Belgische voetbal al een tijdje gegijzeld. De wedstrijd tussen Cercle Brugge en Eupen werd onder voorbehoud gespeeld en Mechelen weigerde om naar Leuven af te reizen.

 

Want bij de Mechelaars heeft het virus de kern ferm verdund. Het bestuur van 'De Kakkers' vond het dan ook niet verantwoord om de wedstrijd tegen OHL te spelen. Volgens analist Peter Vandenbempt was dat niet de juiste keuze. 

"Ze hadden altijd moeten spelen, vind ik, desnoods onder voorbehoud zoals Eupen dat heeft gedaan. Die waren er nog erger aan toe. Dit was wat mij betreft een verkeerd statement", vertelde hij in zijn wekelijkse analyse bij Sporza.

Maar hij begrijpt ook wel dat KV Mechelen in een lastige situatie zit. En die kan deze woensdag nog een stuk penibeler worden. "Het zou pas helemaal te gortig zijn als Mechelen woensdag tegen Genk moet spelen, een match die is vooruitgeschoven omdat Genk op het einde van de maand veel te veel internationals moet afstaan. Het is een ongelofelijke soep."