Peter Vandenbempt haalt verschroeiend hard uit naar Noa Lang

door: BVDO
Noa Lang
Afbeelding bron: Photonews

Noa Lang zint ook dit jaar op een vertrek bij Club Brugge. En dit keer is het hem echt wel menens.

Noa Lang liet zich deze week heel erg duidelijk uit: hij wil niet meer in de Jupiler Pro League spelen volgend seizoen. Komt er geen Europese topploeg langs, dan wil hij zelfs in de Nederlandse Eredivisie spelen.

Analist Peter Vandenbempt is heel erg duidelijk. “Je bent niet dé ster van België”, zegt hij in Het Nieuwsblad. “Lang is ervan overtuigd dat België hem hard gaat missen, maar behalve dan bij de Brugse fans gaat dat gemis nogal meevallen.”

Elk jaar verdwijnen er enkele sterkhouders in de competitie, maar de clubs slagen er altijd in waardige vervangers te vinden en nog voor het einde van de zomervakantie is iedereen de vertrekkers al vergeten.

Lang is volgens Vandenbempt zelf de oorzaak van het feit dat hij nog geen nieuwe ploeg heeft. “Scouts hebben ook gezien dat los van zijn niet uitzonderlijke statistieken er ook te vaak een probleem is met zijn attitude op het veld, dat Lang zichzelf uit de match moppert en molenwiekt. Niets mis met wat provocatie en entertainment, maar tegenover een miljoen of twintig moet wel wat rendement staan.”