Peter Vandenbempt is het duidelijk niet eens met Brian Riemer: “Een scorebord-analyse”

door: AVL
Peter Vandenbempt
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht liep afgelopen weekend een zware kater op. Na de 5-2 nederlaag op het veld van Racing Genk lijkt play-off 2 verder weg dan ooit.

Paars-wit kwam in de Cegeka Arena na iets meer dan een half uur op achterstand. In de 43ste minuut zette Islam Slimani de bordjes weer gelijk maar nog voor de rust stond het alweer 2-1 voor de Limburgers. Toen de Brusselaars vlak na de rust nog twee doelpunten slikte, was het kalf verdronken.

De normaal immer positieve Brian Riemer was op de persconferentie na de wedstrijd bijzonder hard voor zijn mannen en zei onder meer dat hij zijn ploeg bij momenten niet herkende. Peter Vandenbempt is het echter niet eens met de Deense coach en vond het spelniveau van paars-wit op zich nog wel degelijk.

"Het was zeer vreemd dat Brian Riemer na de wedstrijd zo negatief was voor zijn ploeg. Het was haast een soort scorebord-analyse", aldus Vandenbempt bij Sporza. "Anderlecht was voor de rust zeker niet de mindere van Genk. Het voetbalde veel beter en creëerde kansen."