Peter Vandenbempt klaagt over Hazard: "Triest om te zien"

door: MAB
Eden Hazard
Afbeelding bron: Photonews

De wedstrijd tegen Estland in het kader van de kwalificatie voor het WK van komend jaar leek op voorhand misschien maar een formaliteit, maar Sporza-commentator Peter Vandenbempt zag toch enkele pijnpunten.

Kevin De Bruyne toonde nog maar eens zijn wereldklasse in de partij tegen de Esten. Aanvoerder Eden Hazard had dan weer een mindere wedstrijd. Hij miste twee enorm grote kansen en de acties die hij wou maken, kwamen er niet uit. Ook in de Nations League maakte hij dezelfde indruk: geen versnelling in het spel en zijn spel gaat eerder naar opzij dan naar voor.

Volgens Vandenbempt ligt de oorzaak van het probleem aan het gebrek aan spelritme. Hazard komt amper aan de bak bij Real Madrid. "We kunnen enkel hopen dat hij volgend jaar veel speelminuten gaat maken."

Maar volgens de analist is er nog geen reden tot paniek. "Een blessure van een basisspeler en je komt al snel boven water. Misschien ziet de wereld er in februari al anders uit. Als het in de zomer nog altijd uitzichtloos is voor Hazard, kan hij nog altijd naar een goede club verhuizen."

Tags