Peter Vandenbempt maakt Rode Duivels met de grond gelijk over keuze bondscoach

door: BVDO
Roberto Martinez
Afbeelding bron: Photonews

Deze week werd de vacature voor bondscoach bij de Rode Duivels afgesloten. Met een beetje geluk hebben we deze maand nog een opvolger voor Roberto Martinez.

Na het WK in Qatar nam Roberto Martinez afscheid van de Rode Duivels. Ondertussen is hij aangesteld als nieuwe bondscoach van Portugal.

Wij moeten nog wachten op de nieuwe bondscoach. De vacature werd eerder deze week afgesloten. Als het een beetje meezit hebben we tegen eind deze maand de naam van de nieuwe bondscoach.

Enkele Rode Duivels lieten al weten dat ze zich kunnen vinden in Thierry Henry. Hij was assistent van Martinez en moet zich dus niet helemaal inwerken in de situatie.

Voor Peter Vandenbempt moeten de spelers zich niet moeien met de keuze van de bondscoach en daar heeft hij een heel goede reden voor.

“Na hun passage in Qatar hebben de meeste Duivels overigens weinig recht van spreken, mij dunkt. En wie zich niet kan vinden in de keuze, kan met pensioen. Een beetje herstel van de hiërarchie kan echt geen kwaad”, klinkt het straf in Het Nieuwsblad.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24