Peter Vandenbempt over kwalijke tendens: "Zelfs in Eupen wordt de match stilgelegd"

door: MAB
KAS Eupen
Afbeelding bron: Photonews

Het lijkt stilaan niet meer weg te denken uit het Belgische voetbal: supporters die zich zodanig misdragen dat de wedstrijd moet worden stilgelegd. Dit weekend werd de partij tussen Seraing en Charleroi onderbroken door vuurwerk, in Eupen werden de spelers belaagd met aanstekers en bekers.

Er begint een nieuwe, kwalijke tendens de kop op te steken in het Belgische voetbal. Fans die zich zodanig misdragen dat de scheidsrechter de wedstrijden wel moet stilleggen. In de wedstrijd tussen Seraing en Charleroi hadden supporters vuurwerk binnengesmokkeld via condooms om de beveiliging te omzeilen. Nadien besliste de thuissupporters om allerlei projectielen op het veld te werpen. 

Peter Vandenbempt hekelt in De Ochtend het wangedrag in de tribunes: "Zelfs in Eupen, waar volgens mij de vriendelijkste mensen van het land wonen en altijd een ongedwongen sfeer heerst, gooien ze met bier en aanstekers. Het is teveel allemaal."

Er werd al overleg gepleegd tussen de Jupiler Pro League en Binnenlandse Zaken over het gebruik van pyrotechnisch materiaal in de tribunes, maar tot nu toe nog zonder resultaat.

 

Tags