Peter Vandenbempt is streng voor de Belgische competitie: "Ons voetbal is total loss"

door: MAB
Peter Vandenbempt
Afbeelding bron: Photonews

Na de incidenten tijdens de derby's Beerschot-Antwerp en Standard-Charleroi, is het Belgische voetbal het afgelopen weekend opnieuw overschaduwd door negatieve taferelen. Het racisme tijdens de wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht liep de spuigaten uit. "Ons voetbal heeft corona in de zwaarste graad", aldus analist Peter Vandenbempt.

Peter Vandenbempt was aanwezig in het Jan Breydel-stadion als commentator. Het interview van Vincent Kompany na de partij, waarin hij vertelde dat Club-supporters heel de wedstrijd lang 'bruine apen' naar zijn ploeg riepen, deed opnieuw enorm veel stof opwaaien.

"Zelf heb ik geen racistische uitlatingen opgemerkt", aldus Vandenbempt bij Radio 1. "Maar met een hoofdtelefoon zijn zulke zaken dan ook moeilijk te detecteren. Het zegt veel dat Kompany aangeslagen en geëmotioneerd was in zijn interview. Wie durft beweren dat hij onterecht misbaar maakt, moet zich schamen."

Het Belgische voetbal maakte de afgelopen weken geen beste indruk. "Wat is dat allemaal al geweest de voorbije weken? Supporters op het veld, pyrotechnisch materiaal, een zot die een vuurpijl in het bezoekersvak gooit... Het voetbal is total loss."

Tags