Peter Vandenbempt ziet een club opnieuw aansluiten bij de top na transferzomer

door: CDC
Peter Vandenbempt
Afbeelding bron: Photonews

Voor Sporza liet voetbalanalist Peter Vandenbempt  zijn licht schijnen over het transfergeweld dat de afgelopen dagen plaatsvond.

Vandenbempt is positief over de grote drie. Antwerp, Genk en vooral Brugge slaagden er in om hun kern te behouden en te versterken. Hij stelt vast dat Club Brugge financieel op een ander niveau zit, maar Antwerp en Genk zijn erg ambitieus en ook zij zullen strijden om de prijzen.

Verrassend positief is Vandenbempt over Anderlecht. Na de kwakkelperiode die ze doorlopen hebben, verwacht hij dat de Brusselaars opnieuw aansluiting zullen vinden bij de top 4: "Anderlecht heeft een aanzienlijk betere ploeg dan vorig jaar. Er is in principe veel kwaliteit bijgekomen. Olsson, Refaelov, Raman... Dat zijn toch versterkingen die tellen. Ook Kouamé maakte al een zeer goede indruk."

De transfers zorgen er volgens Vandenbempt voor dat de ploeg meer in balans is: "Er is na de transferzomer een veel beter evenwicht tussen ervaren mannen en jong geweld."

Over Gent en Standard is hij wat meer sceptisch. De terugkeer van Mboyo bij Gent is weinig indrukwekkend en Standard heeft het financieel moeilijk.

Tags