Philippe Clement bijt van zich af: "Er zijn duidelijke afspraken gemaakt"

door: MAB
Philippe Clement
Afbeelding bron: Photonews

De druk op de schouders van Philippe Clement wordt steeds groter. De bolwassing van RB Leipzig afgelopen woensdag zit nog vers in het geheugen en zondag al trekt Club Brugge naar Limburg voor de topper tegen Genk.

 

In de persconferentie in aanloop naar de match van zondag tegen Genk, toonde Philippe Clement zijn vechtlust. Het is volgens hem de eerste keer dat hij zo onder druk staat in zijn korte loopbaan als hoofdtrainer. "Elke coach moet resultaten halen. Dit is het 5e jaar in mijn trainerscarrière. Ik ben dan gelukkig als jullie zeggen dat ik voor het eerst onder druk sta."

Ook op het huidige, zwakke vormpeil van sommige sterkhouders had de T1 van blauw-zwart een antwoord. "Een dip? Het is niet zo dramatisch als wat er van gemaakt wordt. Je moet alles in zijn context plaatsen."

Ook het onderwerp Ruud Vormer werd aangehaald. Clement leek echter niet happig om uitgebreid te antwoorden op die vraag. "Ruud is niet blij dat hij niet speelt, maar daar zijn duidelijke afspraken over gemaakt in het begin van het seizoen, denk ik. Dat denk ik niet, dat weet ik", besloot hij.