Philippe Clement vastberaden voor duel met PSG: "Dit hebben mijn spelers mij laten zien"

door: MAB
Philippe Clement
Afbeelding bron: Photonews

Woensdagavond won Club Brugge in de achtste finales van de Croky Cup van Genk na strafschoppen (3-3, 3-5 bij de strafschoppen). Een topper van formaat, waarbij blauw-zwart twee keer een achterstand wist goed te maken. De mannen van Philippe Clement wonnen zo twee keer op korte tijd in Limburg. 

Club Brugge plaatste zich door de overwinning voor de kwartfinales van de Beker van België. Deze zaterdag ontvangen de West-Vlamingen RFC Seraing, maar volgende week dinsdag trekken ze naar Parijs voor hun laatste duel in de Champions League.

Blauw-zwart heeft nog een sprankeltje hoop om Europees te overwinteren deze zomer, maar dan moeten ze stunten tegen de sterren van PSG. De opdracht: beter doen dan RB Leipzig, dat op hetzelfde moment Manchester City ontvangt. City is net als PSG al geplaatst voor de volgende ronde, dus het is afwachten met welke opstellingen beide ploegen aan de wedstrijden zullen beginnen.

PSG moet het in ieder geval al stellen zonder de geblesseerde Neymar, wat Club alleen maar ten goede kan komen. Coach Clement toonde zich na de partij met Genk in ieder geval strijdlustig. "De spelers hebben laten zien tot wat ze volgende week op PSG nog in staat zijn."