Philippe Clement: "We spelen al meer dan twee jaar op die manier"

door: CDC
Philippe clement
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge trainer was een trotste, gelukkige man na de nieuwe knalprestatie van zijn ploeg op het hoogste niveau. Op de persconferentie na de wedstrijd predikte hij realisme, maar ook ambitie.

 

Vooraf had Clement nog gezegd dat Club Brugge 3 keer moet stunten "want dan ga je naar een ander niveau." Daar is zijn ploeg nu verrassend al twee keer op rij in geslaagd, want na de supersterren van PSG in bedwang te houden, grepen ze nu zelfs de overwinning op het veld van de Duitse vice-kampioen.

Aan journalisten gaf hij dan ook toe dat hij erg trots was op zijn ploeg. Vooral door de manier waarop; Ze speelden volvertrouwen in 1e helft, en werkten zeer goed samen in 2e helft, waar ze onder zware druk kwamen te staan, maar niet ten onder gingen.

De trainer kwam ook met de verrassende bekentenis dat een van de absolute uitblinkers op het veld, Charles De Ketelaere 2 dagen voordien zwaar ziek was en hij daardoor de 2e helft volledig op was. Ook verraste hij zijn publiek door mee te geven dat Brugge al jarenlang werkt aan de tactiek voor vanavond, met hoge pressing en druk vooruit. Al was het nu intensiever dan ooit, maar daarom traint Brugge ook keihard.