RC Genk razend over gedrag andere clubs "Dit is competitievervalsing"

door: CDC
Dimitri De Condé
Afbeelding bron: Photonews

Januari dreigt een zeer moeilijke maand te worden voor KRC Genk. De Limburgers zien heel wat basisspelers met interlandverplichtingen vertrekken. Van de ploegen in België moet Genk geen steun verwachten. 'Head of football' Dimitri De Condé is woedend. Hij reageert bij HLN.

Eind januari mist Genk mogelijk 9 basisspelers die interlands moeten spelen in Zuid-Amerika en Azië. Daar staan nog enkele belangrijke kwalificatiematchen voor het WK op het programma. En ook de African Cup of Nations wordt dan gespeeld. 

In andere landen houden ze rekening met al die toernooien en wordt de competitie aangepast en zelfs stilgelegd. België deed het omgekeerde en negeerde dit. Meer nog, hier wordt een extra midweekwedstrijd gespeeld én er is de halve finale van de beker.

Genk is zeer ontevreden over die situatie en probeert haar wedstrijden te verschuiven. Maar de andere clubs geven geen enkele steun. De Condé is daar niet over te spreken. "Daar zijn wij als club niet gewoon boos over, maar zelfs razend."

De Condé gaat verder: "Iedereen roept dat we onze competitie internationaal overeind moeten houden, maar dan gaan we wel extra wedstrijden plannen terwijl onze internationals weg zijn. Dit is competitievervalsing en een manifest gebrek aan respect voor onze club, onze spelers en onze supporters", klinkt het in Het Laatste Nieuws.