Real Madrid lyrisch over deze Belg: "Hij is de beste ter wereld"

door: MAB
Real Madrid - ploeg
Afbeelding bron: Photonews

Real Madrid staat stevig aan kop in Spanje en dat heeft 'De Koninklijke' grotendeels te danken aan een beresterke Thibaut Courtois. De Belgische doelman heeft zich de laatste weken ontpopt tot de publiekslieveling van de Spaanse hoofdstad.

Courtois kreeg veel kritiek te verwerken tijdens zijn eerste maanden bij Real Madrid. Ondertussen heeft de Rode Duivel alle criticasters de mond gesnoerd en speelt match na match de pannen van het dak. De nummer 1 van 'De Koninklijke' kreeg dit seizoen nog maar 16 doelpunten tegen, een gemiddelde van 0.6 per wedstrijd. 

Bernabeu Digital kon dus niet genoeg superlatieven vinden om onze landgenoot te beschrijven. "Thibaut Courtois is de beste keeper ter wereld en dat laat hij wekelijks zien. Hij is in de loop van de maanden de meester van het witte doel geworden. Oblak en Ter Stegen laten al enkele maanden te wensen over. Manuel Neuer doet het dan weer wel uitstekend, maar komt toch niet in de buurt van de prestaties van Courtois."

Volgens ploegmaat Vinicius Jr. is Courtois ook op training bijna onklopbaar. "Hij stopt echt alles, ook tijdens de trainingen. Elke dag opnieuw ben ik van hem onder de indruk."

Tags