Real Madrid wil sterspeler niet in actie zien komen tegen Rode Duivels

door: MAB
Gareth Bale (1)
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels reizen op dinsdag 16 november af naar Wales voor een duel in het kader van de kwalificaties voor het WK in 2022. Carlo Ancelotti, coach van Real Madrid, hoopt dat de Welshe staf voorzichtig met Gareth Bale omspringt.

Bale scheurde vorige maand zijn hamstring en kwam toen niet in actie voor de Welsche nationale ploeg. Ondertussen zou de speler van Real Madrid moeten hersteld zijn van zijn blessure, maar Carlo Ancelotti maant de Welshe staf aan tot rust. 

"We kunnen Wales niet vertellen dat hij niet kan spelen, want er zijn objectieve gegevens. Er is namelijk een scan die zegt dat Bale hersteld is," vertelde hij aan de Spaanse media. We leggen de situatie uit en Wales heeft een week om een oordeel te vellen. Ik denk niet dat Wales risico gaat nemen."

De Italiaanse coach hoopt dat Bale, nu hij hersteld is, zijn topvorm kan terugvinden. Volgens Ancelotti is vertrouwen belangrijk voor de Welshmen. "Hij heeft ons in 2014 geholpen de Champions League en de Copa del Rey te winnen. De fans vergeten dat niet. Hij heeft niet zijn beste periode, maar we moeten vertrouwen houden."

Tags