Remco Evenepoel breekt een lans voor voetballers: "Daar ben ik het niet mee eens"

door: MAB
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht ontvangt straks Zulte Waregem. Remco Evenepoel, die in zijn jeugd voetbalde bij de paars-wit, mag de partij op gang trappen. 

Remco Evenepoel sprak in een interview met HLN over zijn periode bij Anderlecht en de overstap naar het koersen. De wielrenner neemt het op voor de spelers die vaak het verwijt krijgen te klagen over het aantal wedstrijden dat ze moeten spelen. 

"In de koers kruipen misschien wel meer pure trainingsuren, maar voetbal is dan weer meer belastend voor je lichaam. Je raakt veel sneller geblesseerd. Elke wedstrijd krijg je wel eens een trap tegen je scheenbeen of is er wel een bot dat pijn doet. Op de fiets word je enkel musculair belast."

Menig supporter hekelt de schwalbes en het tijdrekken dat in elke wedstrijd wel gebeurt. De renner van Deceuninck- Quick-Step ziet dat anders. "Wat dat tijdrekken en zo betreft, dat hoort erbij. Ik heb dat ook moeten doen bij de jeugd. Akkoord, er zijn ook spelers die overdrijven. Maar ‘de echte' spelen het spel altijd zo correct mogelijk."

Tags