René Vandereycken haalt verschroeiend uit naar Club Brugge: “Hij heeft het karakter niet”

door: BVDO
Club Brugge
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge verloor zaterdag met 1-0 bij KV Kortrijk. Alle goede intenties van de week ervoor tegen Standard leken weer verdwenen.

Het goede nieuws van het duel op KV Kortrijk was dat Club Brugge nu wel degelijk kansen wist af te dwingen, alleen slaagde blauwzwart er niet in die te verzilveren. Een pijnpunt dat al meerdere keren ter sprake kwam.

Voor analist René Vandereycken is er echter veel meer aan de hand. Hij ziet een gebrek aan ervaring op en naast het veld als een belangrijke oorzaak van de problemen die Club Brugge op dit moment ondervindt.

“Ze hebben te weinig leidersfiguren die agressiviteit brengen en de anderen meetrekken. Vanaken is hun beste speler, maar hij heeft het karakter niet om de rest wakker te schudden. Iemand als Vormer had dat veel meer”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

In de aankooppolitiek werd dat helemaal over het hoofd gezien. Nu worden enkel nog jongeren gekocht waarop veel geld verdiend kan worden in de toekomst, terwijl er ook ervaren pionnen nodig zijn om iedereen in het gareel te houden.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24