Rode Duivel krijgt de wind van voren: "Hij schoot ballen richting de parking"

door: JDH
Rode Duivels
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels wonnen hun tweede wedstrijd op het EK voetbal, maar zelfs tegen de Roemenen was het bibberen. In Nederland krijgt de verdediging van de Belgen het stevig te verduren. 

De Belgen scoorden al na twee minuten tegen Roemenië, maar het was toch bibberen tot de 80ste minuut voor de Rode Duivels zekerheid hadden over de drie punten. De verdediging was op sommige momenten toch wankel. 

In Nederland zagen ze ook dat de Belgen toch nog veel kansen weggaven. "De Belgen gaven tegen Roemenië best wel veel cadeautjes weg. Dat kan natuurlijk niet. Achterin daar zit toch de zwakte van die Belgen", stelt Tom Knipping bij Voetbal International.

Ook de bekende tv-analist René van der Gijp was niet overtuigd van het centrale duo Jan Vertonghen-Wout Faes. Vooral Faes moest het ontgelden bij de ex-voetballer van Lokeren. 

"Die Faes, dat kan toch niet. Hij speelde bij Excelsior (een Nederlandse eersteklasser, nvdr.) en schoot daar de ballen tegen de auto's op de parking. Dat kan gewoon niet. Daarnaast staat die Vertonghen, die heeft een rollator bij zich", klonk het al lachend bij Vandaag Inside.