Romelu Lukaku vernietigend voor Pro League: "F*ck jullie hashtags!"

door: MAB
Romelu Lukaku Chelsea
Afbeelding bron: Photonews

De topper tussen Anderlecht en Club Brugge van gisteren (2-2) werd ontsierd door racistische uitlatingen van enkele Brugge-supporters. Ook Romelu Lukaku mengde zich in het debat.

Romelu Lukaku sprak zich gisteren uit over de racistische uitlatingen van enkele supporters van blauw-zwart en richtte zich tot de Pro League. Het hele Anderlecht-entourage zou heel de wedstrijd lang zijn uitgescholden voor 'bruine apen'. 

Op Instagram liet de Rode Duivel dan ook duidelijk verstaan dat er dringend nood is aan verandering. "Ik hoop dat jullie nu wel eens in actie schieten. Dat een icoon als Vincent Kompany wordt uitgescholden voor zijn huidskleur... Genoeg is genoeg! F*ck jullie met jullie hashtags, onderneem nu eens echt actie. This is some BS!!!"

Ook Anderlecht-speler Wesley Hoedt liet van zich horen na de wedstrijd. "Ik vind dat de fans op bepaalde vlakken in de spiegel moeten kijken. Eerst en vooral snap ik het niet. Al heb je geen respect voor de coach Kompany, dan moet je als Belg toch wel respect hebben voor hem als persoon en spelers - welke clubkleuren hij ook verdedigt?"

Tags