Ronald Vargas kreeg geen aanbiedingen meer in België en neemt drastisch besluit

door: CDC
vargas
Afbeelding bron: Photonews

Ronald Vargas (34) was ooit een absolute vedette in het Belgische voetbal. Vandaag ligt hij onder contract in 1B, bij Deinze. Maar ook dat zal niet lang meer duren.

De Venezolaan heeft besloten om zijn voetbalschoenen aan de haak te slaan. Deinze wilde zijn contract niet verlengen. Naar eigen zeggen had hij nog aanbiedingen uit exotische landen, maar hij wil in België blijven. Een teleurstellend einde van wat ooit een beloftevolle speler was.

Club Brugge haalde hem in 2008 naar  België en hij veroverde er snel de harten van de supporters. Vargas werd snel vedette in Brugge. Hij en zijn entourage roken echter geld en begonnen een vuil spel. Bij de onderhandelingen voor een contractverlenging eiste hij steeds meer. Hij dreigde zelfs met de wet van '78.

Club Brugge verbeterde de voorwaarden, maar hij had zijn zinnen al gezet op een andere club, aartsrivaal Anderlecht. Het leek er op dat de voetbalgoden dat verraad nooit goedkeurden, want vanaf dan was zijn carrière vooral gekenmerkt door blessures. Het hoogst haalbare was nog twee jaar AEK Athene.