Ronaldo wilt topcoach en oude bekende aan het roer van Manchester United

door: MAB
Cristiano Ronaldo
Afbeelding bron: Photonews

Manchester United werd zaterdagavond platgewalst door Watford in de eerste wedstrijd na de interlandbreak (4-1). En zo een nederlaag is nooit zonder gevolgen. Wat al langer in de lucht hing, werd dan ook werkelijkheid: coach Ole Gunnar Solskjaer kreeg zijn C4. 

De blamage tegen Watford, slechts zestiende in de Premier League, was de druppel die de emmer deed overlopen. De Noorse coach Solskjaer werd ontslagen en assistent-trainer Michael Carrick neemt zijn job voorlopig over. United is ondertussen al druk op zoek naar een waardige vervanger. 

Enkele grote namen werden al genoemd. Zo zou Zinedine Zidane, op dit moment zonder club, een reünie met Ronaldo wel zien zitten. Ook Ajax-trainer Erik Ten Haag en Brandon Rodgers van Leicester City zouden kandidaten zijn.

CR7 zou echter al duidelijk hebben laten verstaan wie hij als coach bij United wilt. Luis Enrique, die momenteel aan de slag is als bondscoach van Spanje, moet The Red Devils volgens hem opnieuw naar de top van de Premier League brengen. Of het clubbestuur hiermee akkoord gaat, is nog maar de vraag.

Tags