Scheidsrechter van het Jaar reageert op fase die bepaalde dat Club Brugge kampioen werd

door: BVDO
jonathan lardot
Afbeelding bron: Photonews

Voor de derde keer in vier jaar tijd werd Jonathan Lardot verkozen tot Scheidsrechter van het Jaar. Hij floot zondag ook Club-Cercle.

Vorig jaar kenden de Champions’ Play-offs een ongelofelijke ontknoping en ook dit jaar was dat het geval. Scheidsrechter Jonathan Lardot werd maandag verkozen tot ref van het jaar.

Tijdens de uitreiking van de Pro League Awards kwam hij nog eens terug op de beslissing in de match tussen Club en Cercle Brugge om het doelpunt van groenzwart af te keuren.

“Er was zeker stress en zenuwachtigheid. We hebben lang overlegd, ik vond het belangrijk dat de veldref, ik dus, de knoop doorhakte. Ik ben er zeker van dat we de juiste beslissing hebben genomen”, klonk het.

“Ik had dat moment liever niet gehad. Eerst moest de VAR checken of de bal over de lijn was, dat was zo. Daarna werd er gekeken of er buitenspel was. Dat was het geval: Lopes stond een voetje voorbij de lijn en nam actief deel aan het spel.”

Lardot besefte heel goed wel impact deze beslissing had. “Het was niet simpel, deze call was cruciaal voor verschillende ploegen en de uitkomst van de competitie, maar nogmaals: ik denk dat we het goed gedaan hebben.”