Scherpe Marc Overmars zet iedereen meteen met de voeten op de grond bij Antwerp

door: JDH
Marc Overmars
Afbeelding bron: Photonews

Antwerp heeft dinsdagavond een eerste stap gezet richting de groepsfase van de Champions League. Maar Marc Overmars zette iedereen weer meteen met de voeten op de grond. 

Antwerp kwam al na een kwartier op voorsprong tegen AEK Athene dankzij de onvermijdelijke Vincent Janssen. Maar al snel in de tweede helft viel Antwerp met tien man na een rode kaart voor Jelle Bataille. Antwerp hield stand en won toch met 1-0. 

Een gelijkspel in Athene volgende week is zo voldoende voor Antwerp om de groepsfase van de Champions League te bereiken. Daar hoopt technisch directeur Marc Overmars ook op, vooral voor de toekomst van de club. "We hebben dat geld nodig, natuurlijk", zei hij bij VTM

"Er is de voorbije jaren veel geïnvesteerd en er moet ook geld terugkomen. Daar doen we ons best voor. Via Europees voetbal en via transfers." Maar is Antwerp wel klaar om iets te betekenen in de Champions League als het de groepsfase haalt? 

"Als je me eerlijk vraagt of we er klaar voor zijn: dat niet. Volgens mij zijn we nog niet op het niveau om een rol van betekenis te spelen in de Champions League. Maar welkom zou het wel zijn"