Stad Gent bekijkt met wantrouwen wat er in AA Gent gebeurt: "Wij willen als stadsbestuur niet naïef zijn"

door: CDC
Michel Louwagie - Ivan De Witte
Afbeelding bron: Photonews

Het stadsbestuur van Gent vreest dat de Gantoise wel eens in buitenlandse handen kan vallen. In de media verschijnen er meer en meer berichten over een mogelijke overname, en dat ziet men niet graag gebeuren.

Buitenlandse investeerders kijken met steeds meer interesse naar de Belgische voetbalclubs en omgekeerd zijn Belgische ploegen steeds op zoek naar geld. AA Gent gaf aan dat corona pijn heeft gedaan en geld nodig heeft. Bovendien zijn sterke mannen Louwagie en De Witte al over de pensioenleeftijd en denken ze aan hun vertrek.

In Gent passeerden er Amerikaanse investeerders, maar zonder gevolg. De Witte zou zijn macht hebben willen behouden. Hij lijkt dus van plan te zijn wat Brugge wel kon vinden: een investeerder die alleen maar winst wil op het einde van de rit.

Toch is het stadsbestuur er niet gerust op. De Stad Gent is aandeelhouder van KAA Gent en heeft een diepe band met de club, van de bouw van het stadion en de beruchte skyboxen tot de maatschappelijke opdracht en lokale verankering van de club.

De gemeente zal nu op 7 oktober overleggen met het management van AA Gent over de toekomst van de club. Sportschepen van sport Sofie Bracke is in het Nieuwsblad op haar hoede. "Waar rook is, is misschien wel vuur. We bekijken het dossier van zeer dichtbij. Wij willen als stadsbestuur niet naïef zijn.”

Tags aa gent