Standard en Genk doen het even goed als Real Madrid

door: MAB

Het CIES, het Internationaal Centrum voor Sportstudies, heeft de resultaten gepubliceerd van een studie over clubs met de beste opleidingen wereldwijd. In de specifieke rangschikking over de training van doelmannen behoren twee Belgische clubs tot de Europese top: Standard Luik en Racing Genk. 

De twee clubs uit de Jupiler Pro League staan op de tweede plaats, samen met topclubs zoals Arsenal, Zenit St. Peter Petersburg, Dynamo Kiev en Real Madrid. Genk en Standard moeten enkel Ajax voor zich dulden. 

In de ranking staat te lezen dat er zowel van Standard Luik als KRC Genk negen ex-doelmannen in de 31 hoogste divisies van Europa spelen. Bij de Limburgers verdedigden Thibaut Courtois en Sinan Bolat een tijd lang het doel. Bij de Rouches stonden toppers zoals Guillermo Ochoa, doelman van het Mexicaanse nationale team, en Victor Valdes, ex-Barcelona, tussen de palen. 

Momenteel verdedigt Arnaud Bodart het Luikse doel, hij hield dit seizoen al drie keer de nul. Bij Genk staat de 19-jarige doelman Maarten Vandevoordt in de basis. Ook hij behaalde dit seizoen al drie clean sheets. 

Tags