Standard hakt knoop door over situatie omtrent coach Luka Elsner

door: MAB
Elsner
Afbeelding bron: Photonews

Standard zit in vieze papieren. De Rouches staan op de 14de plaats in het klassement en het ziet er niet naar uit dat de situatie meteen zal verbeteren. Coach Luka Elsner maakte zich na het verlies tegen KV Oostende vorige week al op voor zijn ontslag. 

Maar de oefenmeester blijft voorlopig nog in loondienst van de Rouches. Volgens Sudpresse werd er maandagochtend vergaderd over het ontslag van Elsner tussen voorzitter Venanzi, Pierre Locht en Reginal Goreux. Enkele nieuwe maatregelen moeten ervoor zorgen dat Standard opnieuw beter voor de dag komt. 

“Je moet je niet voor de gek laten houden”, vertelde de T1 vrijdag op een persconferentie. “Als de situatie ingewikkeld is qua resultaten, dan zit de coach in de hot seat. Maar ik ben klaar om te vechten wanneer de strijd mogelijk is en er zijn nog steeds gevechten voor mij. Ik vertelde de spelers dat ze 100% op mij kunnen rekenen om het maximale te geven en antwoorden op de problemen te vinden."

“Het management stelde me geen ultimatum. Bovendien zijn het maar woorden, want de situatie is voor iedereen duidelijk. Mijn medewerkers en ik begrijpen het begrip druk in relatie tot mijn functie. Het is niet nodig om een ultimatum te stellen, want ik denk niet dat het iets positiefs oplevert.”