Stukgelopen relatie tussen Anderlecht en Vincent Kompany geanalyseerd: "Eindeloos veel krediet"

door: MAB
Vincent Kompany
Afbeelding bron: Photonews

De breuk tussen RSC Anderlecht en Vincent Kompany werd de afgelopen dagen al uitgebreid besproken in de media. Volgens Jacques Sys, hoofdredacteur bij Sport/Voetbalmagazine, is het een goeie zaak dat de twee afscheid namen van mekaar.

Als alles goed gaat, wordt Felice Mazzu vandaag voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer bij Paars-Wit. De oefenmeester laat een avontuur met Union Sint-Gillis in de Champions League links liggen om aan de slag te gaan bij de Belgische recordkampioen. 

"Dat Felice Mazzu nu zou worden gehaald doet denken aan een ver verleden waarin Anderlecht probeerde sterker te worden door de concurrentie te verzwakken", aldus Sys. "Dat was bijvoorbeeld in de gouden periode van KV Mechelen zo, toen Aad de Mos naar Anderlecht ging. Of Mazzu de ideale trainer is, moet worden afgewacht. Anderlecht is Union niet. De druk zal gigantisch zijn."

In zijn analyse vertelt de hoofdredacteur ook duidelijk waarom hij denkt dat het een goeie zaak is dat Kompany vertrekt bij Paars-Wit. "Er waren al langer fricties en als Kompany voor de spiegel gaat staan, dan moet hij wel beseffen dat er in die drie jaar te weinig progressie is geboekt. En dat hij door zijn status eindeloos veel krediet heeft gekregen. Hij zal zichzelf als trainer moeten heruitvinden."